Számvetés 2017-ről

Számvetés 2017-ről

Mozgalmas és szerénytelenség nélkül állíthatom: sikeres évet tudhatunk magunk mögött. Mind  szervezetünk terén, mind ügyfélbázisunkat tekintve nagyot léptünk előre 2017-ben. És akkor a munkánknak objektív tükröt tartó elismerésekről még nem is szóltam.

A tipikus magyar kisvállalkozás egyik fő gondja, hogy a cégen belül az egy főre jutó feladatmennyiség jócskán meghaladja az optimális mértéket. Azaz, a vállalatnál megjelenő egyetlen új munkatárs is nagyságrendekkel könnyítheti meg a régebbi kollégák életét.

Ötről a hatra

A fenti állítás valóságtartalmáról mi is meggyőződhettünk, amikor ötfős cégből az év utolsó harmadában hat munkavállalót foglalkoztatóvá váltunk. Ezzel a létszámnövekedéssel elértük azt a szervezeti struktúrát, amit hét esztendővel ezelőtt – a CertUnion Kft. alapításakor – az ideálishoz közeliként megálmodtunk.

Kolléganőnk – aki pozíciója szerint technikai manager – érkezése sokat segített abban, hogy a házon belüli feladatkörök és felelősségi rendszerek tisztuljanak, azaz mindenki azzal foglalkozhasson, amihez a legjobban ért. Az összeszokott csapatba tökéletesen és rugalmasan illeszkedett be legújabb munkatársunk. Feladata az auditok és auditorok koordinációja, a megrendelők valamint a CertUnion közti információáramlás biztosítása az akkreditációs szabályok figyelembe vételével.

Minőség és szerethetőség

Ha végiglapozom a 2017-es év történéseit nem hagyhatom ki azt a két díjat, amelyet az év végén kapott meg vállalkozásunk. Elsőként a Magyar Minőség Társaság által alapított Magyar Minőség Portál Díjat vehettük át. Az alapító szervezet ezzel az elismeréssel azokat a portálokat jutalmazza, amelyek tartalmukban és nívójukban kiemelkedőt nyújtanak – első sorban a szakmának, de a nagyközönségnek is.

Díjak tekintetében a november erős hónapunk volt. Pár nappal azután, hogy portálunk elismerésben részesült, mint munkahely is jól szerepeltünk. Elnyertük a DreamJo.bs által életre hívott Szerethető Munkahely Díjat. A hitvallásunk külső elismeréseként is értelmezhető díj számunkra kiemelt jelentőségű, mert megtestesíti mindazt, amit a munkáról, a munkakörnyezetről, a munkahelyi szervezetről gondolunk.

Mindkét elismerés esetében jogosulttá váltunk a díjak elnyerését jelző logo használatára. Ezek azóta is portálunk nyitóoldalán láthatók.

Célok és auditorok

Amit a munkahelyről gondolunk, annak csak egyik vetülete az, ahogyan a szorosan vett kollektívánk működik, munkánk során – szerződéses partnereink jóvoltából – ennél jóval több munkatárssal (2017-ben 40 auditorral) állunk kapcsolatban. Az ő munkájuk nélkülözhetetlen számunkra. Ezért is szervezünk évek óta kifejezetten rájuk fókuszálva több napos szakmai rendezvényt, ahol egymás megismeréséé, a kikapcsolódásé és az összekovácsolódásé a főszerep. Tavaly az addigi kétnapos program háromnapossá bővült. A visszajelzések alapján úgy tűnik: sikerült ezt a három napot is tartalmasan eltöltenünk és erősítenünk auditoraink lojalitását.

A szakmai napon elhangzottakból valamint egy az auditorok vállalkozásunkhoz fűződő kapcsolatát boncolgató kérdőív válaszaiból az derült ki, hogy külsős munkatársaink jónak ítélik a velünk való együttműködést, külön hangsúlyt helyezve a köztünk hatékonyan működő kommunikációra. Ugyanakkor a visszajelzések kirajzolták a jövőre vonatkozó feladatainkat is, véleményük szerint vállalkozásunkban az auditori munka támogatása ugyanis még fejlesztésre szorul.

Részünk a sikerben

A 2017-es év értékelése nem lenne teljes, ha kimaradna a felsorolásból az, milyen hatással voltunk ügyfeleink életére. Örvendetes, hogy tavaly 10%-kal bővült ügyfélbázisunk. Ugyanakkor talán még ennél is örömtelibb tény az, hogy megnövekedett azon ügyfeleink száma, amelyek a pályázati források elnyerése érdekében  – a pályázati feltételek teljesítése vagy a tanúsításra kapható pluszpontok okán – vették igénybe szolgáltatásunkat. Jó tudni, hogy ezen társaságok piacra jutásában illetve piaci pozícióik megerősödésében nekünk is részünk volt.

 

 

TUDÁSKÖZPONT
Magyar

NÉZZE MEG LEGÚJABB MINŐSÍTÉSÜNKET
ÉS LEGYEN TÖBB BEVÉTELE!
MEGNÉZEM!
close-link