A tanulástól a tanításig

A tanulástól a tanításig

Az élethosszig tartó tanulás jelmondatát annyiszor hangoztatták már, hogy hajlamosak vagyunk átsiklani a tényleges mondanivalója – vagyis a lényeg – felett. Éppen ezért, nagy örömmel fogadtuk a Wessling Hungary Kft. szíves invitációját, mert azt gondoltuk, hogy bár tevékenységeink nem kapcsolódnak közvetlenül egymáshoz, de akkreditált tanúsítóként sokat tanulhatunk egy másik akkreditálttól. Jelen esetben az élelmiszer- és csomagolóanyagok valamint a növényvédőszerek és még számos, az életünkre hatást gyakorló faktor ellenőrzése terén komoly szakmai tekintélyt szerzett Wessling labor munkatársaitól.

Üzemlátogatás és utánpótlás-nevelés

A tanítást pedig házigazdáink, a Wessling szakemberei is komolyan vették, ezért ott jártunkkor kérdéseinkre készséggel válaszoltak és minden olyan helyszínt megmutattak nekünk, ahová nem volt szükséges különleges védőöltözet és belépési engedély. Sőt, nem csak nekünk, felnőtteknek segítettek/segítenek munkájuk jobb megismerésében, de mint kiderült: a fiatalok edukációjára is igen komoly hangsúlyt fektetnek.

Wessling miniakadémia a jövő laboránsainak

Megtudtuk, hogy a közelmúltban egy főként a kémia iránt érdeklődő középiskolások számára miniakadémiát indítottak, ahol a Wessling Hungary Kft. a korszerű laborhelyszín rendelkezésre bocsátásával, oktatással és gyakorlati lehetőséggel segíti a diákok pályaválasztását. A program sportnyelven szólva az utánpótlás-nevelést szolgálja, így a most a Wesslingben gyakorlaton lévő diákokból lehetnek a jövő élelmiszeripari mérnökei, növényvédelmi szakértői, laboránsai.

TUDÁSKÖZPONT
Magyar