Auditor fórum 2021. – felvettük a ritmust

auditor fórum

Abban, mi szakmabeliek valamennyien egyetértünk, hogy szükség van azokra a fórumokra, ahol a tanúsítás újdonságait és az aktuális kérdéseit megvitathatjuk egymás között. Meg persze abban is egyetértünk, hogy hasznos, ha az ebben leginkább érintettek személyesen vitathatják meg az őket érdeklő témákat és persze egy jó hangulatú szabadprogramra is lehetőség nyílik. Mivel tavaly online tarthattuk csak meg az évenkénti hagyományos auditor fórum rendezvényét, az idei, jelenléti eseményt talán még a szokásosnál is nagyobb várakozás előzte meg.

Aktualitásokról a vírusokig

A szeptember közepére időzített esemény első felében a munkáé volt a főszerep. A megbeszélésen áttekintettük az akkreditálás aktualitásait. Majd a nálunk is hamarosan megjelenő V-learning rendszerről, a Dobedu-ról kaphattak információt a téma szakértőjétől: Kircsi Levente ügyvezetőtől. Ha pedig már fentebb szóba került a pandémia, Kodolányi Gábor, munkabiztonsági igazságügyi szakértő a Covid-19 vírus munkavégzésre, munkakörülményekre és munkavállalókra gyakorolt hatásáról tartott érdekfeszítő előadást.

Felvettük a ritmust

Az auditor fórum szakmai tudnivalói után következett a kétnapos rendezvény kötetlenebbik része. És hogy mennyire szükség van erre is, azt jól bizonyította, hogy ez alkalommal senkinek sem akadt “halaszthatatlan családi ügye”. Auditor gárdánk teljes létszámmal képviseltette magát. 

Az elmúlt évi kihagyás után értelemszerűen az egymásra hangolódás volt a legfőbb feladat.

Ahhoz pedig, hogy felvegyük a ritmust, keresve sem találhattunk volna jobb lehetőséget annál, minthogy egy kis közös doboláson vegyünk részt. Az Ethnosound segítségével elmerültünk az afrikai zenekultúra mélységeiben és magunk is kipróbálhattuk a legősibb ütőhangszert.

Nyolc nőnek, hány gyereke?

Legalább ennyire sikeres és szórakoztató része volt a programnak az a kvíz, amelyben értékes nyereményekért a CertUnion szakmai és a legkevésbé sem szakmai hátteréről kérdeztük a megjelent auditorokat.

Így például kíváncsiak voltunk arra: vajon tudják-e a játékosok, hogy a szervezetnél dolgozó kollégák milyen sorrendbe léptek be a cégbe?

De az is szerepelt az auditor fórum kérdései között – vajon Ön, kedves olvasó tudja-e –, hogy weboldalon eddig hány blogbejegyzés segítségével kalauzoltuk látogatóinkat a tanúsítás világában? És pontot ért az is, ha valaki pontosan tudta, összesen hány CertUnion csemetével büszkélkedhetünk? Vagy milyen beceneveken szólítjuk egymást, ha magunk között vagyunk?

Auditor fórum: online kontra élőszereplős

A kétnapos, oldott hangulatú esemény megerősített minket abban, amit már eddig is sejtettünk, miszerint

egy online találkozó technikailag ugyan képes pótolni a szakmai fórumot, de azok a minőségi emberi kapcsolatok, amelyek életben tartják a szakmánkat, igazán csak az ehhez hasonló jelenléti rendezvényeken kapnak valódi jelentést.