Az Európai Filmdíjtól a Magyar Minőség Háza 2020. díjig

Magyar Minőség

Hogy mi a közös az Európai Filmakadémia 1988 óta évente megrendezett díjátadója és a Magyar Minőség Társaság november 10-i díjkiosztója között? Sok minden. Például, hogy mindkettőben a szakmájukban már bizonyított döntnökök zsűrizik a beérkezett pályaműveket. Illetve mindegyikben kiemelt szerepet kap a kimagaslóan magas minőség. Ezen kívül a két rendezvény hasonlóságot mutat abban is, hogy a járványhelyzetre tekintettel a személyes találkozásokat mellőzve, online adták át a díjakat.

A Magyar Minőség Társaság évente díjazza azon hazai vállalatokat, szervezeteket, személyeket, amelyek/akik a minőség terén kimagasló teljesítményt mutattak fel. Idén négy kategóriában hirdettek győztest. 

Négy kategória, öt győztes

A Magyar Minőség Háza bíráló bizottsága 2020-ban a termékek/szolgáltatások kategóriában a CSOMIÉP Zrt. és a HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. egy-egy termékét díjazta, a szakirodalom kategóriában pedig a TÜV Rheinland InterCert Kft. által kiadott Megfelelőségértékelés és termékbiztonság című könyvet, pontosabban annak szerzőjét, Dr. Gutassy Attilát jutalmazta. 

Szeretetotthon és “házi Pulitzer-díj”

A díj alapítói az átadott díjjal igyekeznek a minőség menedzserek munkáját is elismerni. Ez alkalommal a szegedi Bálint Sándor Szeretetotthon minőségirányítási vezetője, Erőss Erzsébet tevékenységét ítélte a szakmai bizottság a díjra érdemesnek.

Végül, a Magyar Minőség Társaság évente kiosztja a saját “Pulitzer-díját”, azaz a társaság lapjában 2019-ben leközölt cikkek írói közül a legjobb szerzőnek járó díjat. 2020-ban ezt a címet prof. Dr. Husti István: A minőség szolgálatában: Korszerűsítő digitalizált fejlesztések a mezőgazdaságban című cikke érdemelte ki.

TUDÁSKÖZPONT
Magyar

NÉZZE MEG LEGÚJABB MINŐSÍTÉSÜNKET
ÉS LEGYEN TÖBB BEVÉTELE!
MEGNÉZEM!
close-link