Yellow bird: Maximális munkahelyi biztonság

munkahelyi biztonság

– Egy felelős munkáltató mellett biztonságban vannak a dolgozók – ezt vallja Szabácsik Gergely. A Yellow Bird Hungary Kft. ügyvezetője mindenképp szeretne felelős lenni, ezért döntött a SafetyPlace™ minősítés megszerzése mellett. Azt mondja: nehéz volt, de meg lehet, sőt, érdemes is megcsinálni! 

Egyre több cég szerzi meg a CertUnion legújabb, SafetyPlace™ minősítését. Az ügyvezetők, tulajdonosok felismerik a saját felelősségüket, szeretnék megvédeni a munkatársaikat, ügyfeleiket, ezért is tartják fontosnak a hiánypótló szolgáltatást. A Yellow Bird egy magyar online-marketing ügynökség, marketing tanácsadással, márka kommunikációs audittal, kreatív szövegírással, honlap-fejlesztéssel, social media kommunikációval foglalkoznak – kreatív és okos kampányokat szervez. Adja magát a kérdés: egy online marketing ügynökségnek miért van szüksége a SafetyPlace™ minősítésre? Szabácsik Gergely ügyvezető igazgatóval beszélgettünk. 

Teljesen jogos a kérdés! Amikor tavasszal betört a koronavírus-járvány, akkor teljes home office-ra álltunk át, mostanra ez fél home office-szá alakult. Ez azt jelenti, hogy a munkatársak hetente kétszer–háromszor bejönnek az irodába. Van, akinek otthon nem optimálisak a körülményei a munkavégzéshez, például mert több gyermeke is van, így hatékonyabban tud az otthonától távol dolgozni. Tehát találkozunk itt bent, az irodában.

Ráadásul az ügyfelek egy része a tavaszi teljes bezárkózás után most fokozottabban igényli a személyes konzultációt,

sokan inkább eljönnek, ezt a lehetőséget választják az online-kapcsolattartás helyett. Meg kell védenünk a munkatársainkat és az ügyfeleket is! Egy felelős munkáltató mellett biztonságban vannak a dolgozók.

Tehát, ha nem lehet teljesen kiküszöbölni a személyes találkozást, akkor az a cél, hogy biztonságos környezetet teremtsenek? 

Pontosan így van! A jó munkaerőt meg kell becsülni, meg kell védeni, ezzel pedig az ő lojalitásukat is erősítjük. Ugyanez igaz az ügyfelekre is, ma már egy komoly szolgáltató nem teheti meg, hogy nem foglalkozik a partnerei biztonságával

Mikor döntötték el, hogy szükségük van a SafetyPlace™ minősítésre és hogyan szerezték meg azt? 

Körülbelül egy hónapja hallottam róla. Utánanéztem a minősítésnek és nagyon hamar eldöntöttem, hogy ez nekünk kell! Körülbelül három hét alatt sikerült megszerezni a minősítést, ebből viszonylag sok időt elvett a szükséges eszközök (például az egyen logóval ellátott maszkok, fertőtlenítőszerek) beszerzése.

Számos meglepetés ért minket, rengeteget tanultunk a minősítés során, több területen módosítani, pontosítani kellett az eddig alkalmazott biztonsági intézkedéseinket.

A munkatársak pozitívan fogadták a fejlesztést, érzik a törődésünket. Persze van pár olyan intézkedés (mondjuk a reggeli hőmérséklet mérés), amely először nyűgnek tűnt, de mindenki belátta, hogy a saját biztonságunk érdekében szükség van rá. 

Milyen volt az audit? 

Szigorú. Be kell vallanom, hogy oda kellett figyelnünk ahhoz, hogy megszerezzük a minősítést, de meg lehet, és érdemes is megcsinálni!

Mi azóta is betartjuk a szabályokat, számunkra nem az volt a fő cél, hogy kikerüljön a plecsni az ajtóra, hanem, hogy valóban hatékonyan tudjunk tenni a vírus terjedése ellen.

Szerintem teljesen mindegy, hogy mivel foglalkozik egy cég, ezek az intézkedések elengedhetetlenek a biztonságos jövőnk, a biztonságos működésünk szempontjából. 

TUDÁSKÖZPONT
Magyar