Egy csepp antikorrupció a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.-ben

Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.

Fotó: Nagy Balázs

Fotó: Nagy Balázs

2020-ban mindössze egyetlen cég rendelkezett Magyarországon működő ISO 37001 (Antikorrupciós) irányítási rendszerrel, míg Olaszországban abban az évben ez a szám már 789 volt. Ebben az esztendőben döntött úgy a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. igazgatósága, hogy a vállalat hazánkban az elsők között bevezeti az antikorrupciós irányítási rendszert.

Kormányrendelet és szabvány

Az elgondolást tett követte, annál is inkább, mert 2019-ben megjelent a 339/2019-es számú kormányrendelet, amely

a többségi állami tulajdonú gazdasági társaságok számára kötelező belső kontrollrendszert (integritást) ír elő.

A nálunk ma még ritkaság számba menő ISO 37001 szabvány bevezetésével azonban egyszersmind a törvényi kívánalmaknak is megfelel a szolgáltató.

Nyitottság és elkötelezettség

Az ISO 9001 menedzsment rendszer kiépítése kapcsán már gyakorlattal rendelkező cég számára a folyamat maga ismerős volt. Azon túl viszont, hogy a vezetőség  tisztában volt a kiépítés hogyanjával, igen nagy fegyverténynek számított a szervezet különféle irányítási rendszerek felé irányuló nyitottsága és nem utolsó sorban a döntéshozók elkötelezettsége. Bizonyára ez az új dolgok iránti fogékonyság is közrejátszott abban, hogy

2019-ben a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. nyerte el Jász-Nagykun-Szolnok megyében az Év Vállalata címet.

Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.: Minden cseppben ott vagyunk

Most pedig ismét szintet lépett a TRV Zrt., hiszen a közelmúltban zárult le az ISO 37001 irányítási rendszer tanúsítása.

A tanúsítvány ünnepélyes átadóján a szabvány bevezetését más vállalatok elé is példaként állító Szántó Árpád, a Zrt. stratégiai igazgatója vette át Szabó Mirtilltől, a CertUnion Hungary Kft. ügyvezetőjétől a bekeretezett certifikációt


Meglehet, a gazdaság átláthatóvá tétele szempontjából ez csak egy kis lépés. Ám, ha vetünk egy pillantást a TRV Zrt. “Minden cseppben ott vagyunk” szlogenjére, talán nem esik majd nehezünkre belátni, hogy még a legnagyobb tenger is cseppekből áll. 

error: Content is protected!