KKV Top 100 – fókuszban a „motor”

A kis- és középvállalatok nemcsak Magyarország, de Európa-szerte is a gazdaság motorjai. Hogy ez nemcsak egy jól hangzó szlogen, azt a statisztikai adatok támasztják alá a legmegbízhatóbban. A pénzügyi szektort leszámítva ugyanis a hazai kkv-k adják az üzletgazdaságban a hozzáadott érték több mint felét. Munkaadóként sem elhanyagolható a szerepük, lévén a foglalkoztatottak mintegy 70%-a valamilyen kis vagy közepes vállalkozás alkalmazottja. Mindezek ellenére ma még az 1,1 millió működő kkv munkáját nem kezeljük a helyén. Ezen a gyakorlaton kíván változtatni a KKV Top 100 díj, amely a legjobbak elismerését tűzte ki célul.

A 2017-ben útjára indított kezdeményezés célja a többség elé példaként állítani a kkv „felső tízezrét”. Ide azon cégek tartozhatnak, amelyek bevétele minimum 250 millió forint, legalább 10 főt foglalkoztatnak, és a legutóbbi 2 lezárt pénzügyi évben pozitív eredményt tudtak felmutatni.

KKV Top 100: konferenciák, kiadványok, netwörking

Őket kívánja kiemelni és helyzetbe hozni a KKV TOP 100, amely nemcsak egy elismerés, hanem jóval több: egy olyan rendezvénysorozat, amely a célközönséget érintő témákban szervezett konferenciákkal, kiadványokkal és a kapcsolatépítést előmozdító networkinggel segíti az üzleti sikerek elérését.

És hogy ebben a nagy kirakósban hol van a CertUnion Kft. helye? Mivel ügyfeleink döntő többsége ebből a szektorból érkezik, érthető, hogy minket is érdekelnek azok a „kulcsok”, amelyek az ő életüket befolyásolják.

A díj alapítóival teljes mértékben egyetértünk abban, hogy a kkv-k tekinthetők a hazai gazdaság mozgatórugójának, ezért nem volt kérdés, hogy a magunk módján mi is hozzátegyük azt, amihez a legjobban értünk.

Egyek vagyunk közületek

Sőt, mivel a CertUnion Kft. is kisvállalkozás, így tulajdon bőrünkön tapasztalhatjuk meg a szegmens kihívásait és ebből következőleg

saját szakterületünkön mindent megteszünk azért, hogy partnereink és a többi vállalkozás is fejlődési pályára állhasson.

Ehhez elengedhetetlennek érezzük azokat az információkat, amelyek ahhoz kellenek, hogy a vezetők kellően megalapozott döntéseket hozhassanak cégük jövőjének érdekében.

Valami elkezdődött

A szektort érintő nehézségekről – gondolok itt a válság okozta 10%-os általános visszaesésről – sokkal több szó esik, mint az előremutató kezdeményezésekről. Éppen ezért a KKV Top100 konferencián örömmel hallottuk, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium és az pénzpiaci szolgáltatók az elmúlt évekhez képest sokkal nyitottabbak a gazdaság egyre inkább meghatározó tényezőjévé váló kkv-k irányában.