Megpecsételjük cége jövőjét

Egy ügyvezető ismeri talán a legjobban vállalatát, hiszen a társaság alapításának pillanatától benne él, minden folyamatával, a nagy egész valamennyi elemével és talán még az esetleges veszélyekkel is tisztában van.

Ez az alapos ismeret azonban paradox módon olykor elhomályosíthatja a tisztán látást.

Egy cégvezető/tulajdonos ugyanis mindig ugyanabból a perspektívából szemléli vállalkozását,

a kötődés, a háttértörténetek ismerete pedig akár gátja is lehet a kisebb-nagyobb problémák felismerésének és kijavításának. És bár mint minden cégvezér, ő is joggal büszke az elért eredményekre, ennek ellenére véleménye a piac számára kevéssé mérvadó.

Mi más szemszögből, személyes érintettségtől mentesen vizsgáljuk meg a vállalkozásokat. Kívülállóként az adott szabványnak való megfelelőséget szem előtt tartva,

a vezetőnél objektívabb állásfoglalást adunk a társaság működésről.

A kiállított tanúsító okiratban és az azt szimbolizáló tanúsítási jelben megtestesülő véleményt pedig a gazdasági környezet nagyon is komolyan veszi.

Olyannyira, hogy ma már a beszállítói szerződések zöménél, ill. a pályázatoknál feltételként kötik ki a megfelelő irányítási rendszer szerinti működést. Nem elhanyagolható

„mellékhatásként” pedig megnő a vállalat presztízse, versenyképessége érezhetően javul.

Egyáltalán nem túlzás tehát azt állítani, hogy sikeres audit esetén az itt látható tanúsítási jellel – persze, abszolút jó értelemben – megpecsételjük vállalkozása sorsát.

TUDÁSKÖZPONT
Magyar