Egy lépéssel több 

lépéssel

Egyetlen lépés. Nem nagy dolog. Kivéve, ha nehezünkre esik a mozgás, és emiatt épp azt a bizonyos utolsó lépést képtelenek vagyunk megtenni. Mi a CertUnionnál már rég megtettük azt az ominózus első lépést, hogy magunkon kívül másra is odafigyeljünk. Abban a formában azonban, ahogyan idén ősztől az Egy lépéssel több Hajós István Alapítvány munkáját támogatjuk, még mi is újoncnak számítunk.

Egy hirdetés, egy gondolat, két ember…

Az egész egy televízióban sugárzott társadalmi célú hirdetéssel kezdődött, amely az Egy lépéssel több alapítványra hívta fel a nézők figyelmét. A sors furcsa véletlene, hogy kolléganőmmel egyszerre láttuk a reklámot és az ő fejében is az enyémhez hasonló gondolatok fogalmazódtak meg.

Eddig sem volt idegen tőlünk a karitatív tevékenység, aki hozzánk fordult, annak erőnkhöz mérten segítettünk, de most úgy érezzük:

azzal, hogy nem aprózzuk el adományainkat, hanem rendszeresen nagyobb összeggel támogatunk egy kiválasztott szervezetet, többet tudunk tenni. 

Közvetlen közelről

Persze, ahhoz, hogy az a pár perces bejátszás megérintsen minket, kellett valami más is: egy olyan család a közvetlen közelünkben, amelynek tagjai erőn felül (anyagi és fizikai értelemben) mindent megtesznek sérült gyermekükért és hogy rajtuk keresztül – bár sosem panaszkodtak – bepillantást nyerjünk embertpróbáló mindennapjaikba. 

Az általunk kiválasztott Egy lépéssel több Hajós István Alapítvány pedig éppen az ehhez hasonló, a terheiket zokszó nélkül viselő családokon kíván segíteni

azzal, hogy hozzájárul a gyakran szinte megfizethetetlen orvosi kezelések/eszközök költségeihez. 

Az Egy lépéssel több alapítvány kiválasztottjai

Az utalásunk nem egy dedikált személyhez érkezik (azaz nem mi döntjük el, kinek az életét könnyítjük meg egy kicsit), hanem egy “nagy kalapba” kerül, amelyből az Egy lépéssel több alapítvány támogatja majd az általa kiválasztott családokat. Mi talán sohasem tudjuk meg, hogy kinek segítettünk, de ez nem is fontos.

A lényeg csak annyi, hogy jó ügyet támogatunk, egészen egyszerűen azért, mert megtehetjük.

Nem egyetlen alkalommal, pillanatnyi fellángolásból, hanem jelen megállapodásunk szerint egy éven át. 

Ajándék a fa alá – nekünk

Mi megtettük az első lépést azért, hogy előbb-utóbb a beteg gyerekek is megtehessék azt.
És ha valaki e sorok olvasása után úgy érzi, ő is szívesen állna kezdeményezésünk mellé, és egy lépéssel többet ő is bátran megtenne azokért, akikre méltatlanul kevés fény vetül, talán az lenne a legnagyobb karácsonyi ajándék. Nekünk.

error: Content is protected!