GINOP: másfél millió minőségirányítási rendszer kiépítésére

A koronavírus-járvány az elmúlt hetekben sok kis-és középvállalkozást a földre fektetett, még többeket térdre kényszerített. A veszélyhelyzet elmúltával most nem maradt más lehetőség: az újrainduló gazdaságban a cégeknek is előre kell tervezniük. Ebben segítenek a szinte naponta megjelenő kormányzati és EU-s – például a GINOP 1.2.8.-20 – pályázatok is. Fontos, hogy ne csak az eszközeink modernizálására gondoljunk most, hanem arra is, hogy a minőségirányítási rendszer kiépítése jövedelmező. Túlzás nélkül mondhatjuk: a minőségirányítással a jövőnket alapozzuk meg! 

Egy sikeres pályázattal továbbléphet

A közelmúltban jelent meg a GINOP 1.2.8 – 20 pályázat, amelynek célja a kkv-k technológiai megújulásához kapcsolódó fejlesztések támogatása. Így szeretnék növelni a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások versenyképességét.

Ebben a pályázatban ~1,5 millió forint igényelhető „minőség irányítási rendszer bevezetéséhez és fejlesztéséhez kapcsolódó tanácsadásra”.

A GINOP pályázat ugyan most ideiglenesen szünetel, de érdemes folyamatosan figyelni a lehetőségeket! 

Eddig kevés szó esett arról, hogy az ehhez hasonló pályázatok igyekeznek szűrni a tanácsadói piacot is, azaz az ISO 9001 kiépítése előtt álló vállalkozásoknak célszerű az IFKA (Iparfejlesztési Közalapítvány) folyamatosan bővülő adatbázisából kiválasztani a nekik szimpatikus, regisztrált felkészítő céget. 

Újraindul a termelés 

Bár a GINOP pályázaton a legtöbben eszközbeszerzésre igényeltek eddig támogatást, fontos szólni a minőségirányítási rendszer kiépítéséről is. Miért? Mert lassan, de folyamatosan (és reméljük biztosan) újraindul a gazdasági termelés. Az Audi győri gyárában például a közelmúltban visszaálltak a három műszakos munkarendre.

Éledezik tehát az autóipar, ami hazánkban sok beszállítónak teremt ismét munkát.

Márpedig ha egy vállalkozás komoly multicég beszállítójává kíván válni, szükség van egy működő, tanúsított minőségirányítási rendszerre. 

GINOP: minőségirányítás, ami ajtókat nyithat meg

Hogy mit nyer a cége egy minőségirányítási rendszer kiépítésével? Sokat írtunk már erről honlapunkon, de nézzük a legfontosabbakat: erősíti a vevői bizalmat és megteremti a lehetőséget, hogy új partnereket szólítson meg, vagy eddig még nem ismert piacokra jusson el.

Tisztába kerül a szervezet mindennapi működését érintő kockázatokkal, azzal, hogy ezeket hogyan kezelje hatékonyabban, azaz hogyan csökkentse, minimalizálja.

De abban is segít a GINOP 1.2.8-20-szal kiépíthető minőségirányítási rendszer, hogy motiváltabbá tegye a munkatársait. És nem mellékesen, kiélezett versenyhelyzetben a tanúsítást igazoló dokumentum  kiváló ajánló levél a hazai és a külföldi piacokon.

TUDÁSKÖZPONT
Magyar

NÉZZE MEG LEGÚJABB MINŐSÍTÉSÜNKET
ÉS LEGYEN TÖBB BEVÉTELE!
MEGNÉZEM!
close-link