SafetyPlace™: Cégmenedzser az influencer vállalkozás

SafetyPlace™

A legfontosabb, hogy megvédjem a munkatársaimat és természetesen az ügyfeleket is – vallja Jagodics Tamás, a Cégmenedzser Szoftver Kft. ügyvezetője. Cége lett ugyanis Magyarországon az első, amelyik megszerezte a CertUnion SafetyPlace™ minősítését. Ám a vezető szerint nemcsak egészségügyi szempontból fontos a fejlesztés, hanem új ügyfeleket is hozhat.

Vadonatúj, SafetyPlace™ elnevezésű szolgáltatással jelentkezett az utóbbi hetekben a CertUnion – erről korábbi blogunkban olvashattak. A virológia és a rendszertanúsítás szimbiózisából született újítással már megismerkedhettek a cégek, sőt, az első SafetyPlace™ matrica is kikerülhetett, méghozzá a Cégmenedzser Szoftver Kft. ajtajára. A hogyanról Jagodics Tamás ügyvezetővel beszélgettünk – a régi ismeretségre való tekintettel tegeződve. 

Kezdjük az elején Tamás, hogy jött az ötlet a minősítéshez? Mi késztetett arra, hogy azonnal belevágj? 

Kezdjük tényleg az elején, márciusban. Akkoriban feje tetejére állt az üzleti élet, ezt túlzás nélkül állíthatom. A vírus korlátozta az embereket a mozgásukban, ez pedig mindenre, így a vásárlási kedvre is rányomta a bélyegét.

Cégünk nagy értékű termékeket forgalmaz, úgy tapasztaltuk, hogy ezeket nem olyan egyszerű az online térben értékesíteni, szükség van a személyes találkozásokra, a közvetlen információátadásra.

Ahhoz pedig, hogy most ősszel, a járvány második hullámában is szívesen jöjjenek hozzánk az ügyfelek, intézkedésekre volt szükség. De a legelső szempont nem is ez volt, hanem a kollégák védelme! Semelyik munkatársamat nem szeretném annak a veszélynek kitenni, hogy az irodában megfertőződjön! 

Mit szóltak a munkatársak, amikor belevágtatok a SafetyPlace™ minősítésbe? 

Nagyon pozitívan reagáltak, attól függetlenül, hogy vírustagadók, vagy éppen rettegnek a Covidtól. Úgy érzik, hogy vezetői szinten foglalkoznak az egészségükkel és ezt nagyra értékelik. Lényegesnek tartom, hogy a SafetyPlace™ keretében kialakítottunk egy egységes struktúrát, van egy szabvány, aminek meg kell felelni, így mindenki tudja, hogy mihez tartsa magát.

Kanyarodjunk vissza ahhoz a ponthoz, amikor megkerestétek a CertUniont, hogy szeretnétek az irodátokat a SafetyPlace™ elvárásainak megfeleltetni. Mik voltak az első teendők? Egyáltalán mennyi ideig tartott a minősítés? 

A cégen belül kineveztünk egy járványügyi felelőst, aki folyamatosan tartotta a kapcsolatot a CertUnionnal, és megszervezte a  munkavédelmi oktatást, melyet a kollégáknak tartottunk külső szakember bevonásával. Nagyon komolyan vette a feladatot, száz százalékot teljesített a munka során. Két hétig tartott a minősítésre való felkészülés, amely ugyan sok szervezést, de még ennél is több gondolkodást, tudatosságot igényelt, ugyanakkor – visszanézve az elmúlt hetekre –  nem jelentett teljesíthetetlenül nagy kihívást.

Készítettünk egy pandémiás tervet, egyeztettünk a munkaügyi felelőssel és az üzemorvossal. Megszerveztük az egységes fertőtlenítést az irodákban, a munkaállomásokon és a tárgyalókban betartandó protokollt, mindenkinek mérjük a testhőmérsékletét, a kapcsolókat, kilincseket még sűrűbben tisztítjuk. 

Paradoxonnak tűnhet, de a több szabály biztonságérzetet ad. Konkrét tervünk van arra az esetre, ha valakiről a kontaktkutatás során kiderül, hogy érintkezhetett egy fertőzöttel, emiatt karanténba kerül, vagy maga lesz pozitív. Ez azért is nagyon lényeges, mert korábban már megtapasztaltuk, hogy milyen az, ha felüti a fejét a járvány. Egy kollégánk munka közben került kapcsolatba egy koronavírus-fertőzöttel, ami akkor, mondanom sem kell, nagy ijedtséget és kisebb felfordulást okozott ez a cégnél. Most már tudjuk higgadtan, hatékonyan kezelni az ilyen helyzeteket. 

Nagy eltökéltséget érzek a szavaid mögött… 

Igen, mint vezetőnek elsődleges feladatomnak tekintem, hogy a munkatársaimat megvédjem. Az érzelmi állapotukat, így a munkavégzést is nagyban befolyásolja ez.

Szerintem az a helyes társadalmi felelősségvállalás, ha nem csak magunkra, hanem a közvetlen környezetünkre is figyelünk.

Mi ennek szellemében dolgozunk. Ráadásul az ügyfeleknek sem mindegy, hogy olyan helyen tárgyalnak-e, ami biztonságos.

Azt gondolod, hogy ezzel új ügyfeleket is lehet nyerni? 

Igen, ebben bízom. A meglévő partnereinket tájékoztatjuk a most megszerzett minősítésről, sőt –  csak hogy lásd mennyire fontosnak tartjuk ezt – az e-mail aláírásunkba és természetesen az ajtóra is kikerült a SafetyPlace™ logó. Mi vagyunk Magyarországon az elsők, akik megszerezték ezt a címet, igyekszünk a továbbiakban is influencerként viselkedni, jó példát mutatni. 

TUDÁSKÖZPONT
Magyar