SafetyPlace™ matrica az Eurofleet ajtaján: makulátlannak nyilvánítva

SafetyPlace™ matrica

Minden vállalható, van alapja, értelmes dolog – így jellemezte röviden cégük SafetyPlace™ minősítését Lakatos Gergely, az EuroFleet Zrt. üzletfejlesztési vezetője. Mint arról már blogunkban beszámoltunk, a közelmúltban vezette be a SafetyPlace™ nevű szolgáltatást a CertUnion. Az első minősített cégek tapasztalatai nagyon pozitívak. 

Az EuroFleet Zrt. 2008-ban indult, teljes egészében magyar tulajdonú flottakezelő vállalat, amely több mint 500 partnerének biztosít autót, valamint használt járművek értékesítésével, lakóautók bérbeadásával is foglalkozik. Lakatos Gergely üzletfejlesztési vezetőt kérdeztük arról, hogy egy prémium használtautó piaci cégnek miért fontos a SafetyPlace™ minősítés.

– Mi olyan szempontból speciális helyzetben vagyunk, hogy nem egy iroda esetében valósítottuk meg a Covid elleni védekezést, hanem a győri használtautó centrumunkban, itt találkoznak kollégáink az ügyfeleinkkel, itt tudják megnézni, kipróbálni az autókat.

Mennyiben befolyásolta a vírushelyzet a cég életét? 

Márciusban éreztük a visszaesést, de utána újra fellendült a használtautók piaca. Az embereknek muszáj közlekedni, az autó pedig biztonságosabb, mint ha busszal, vonattal, vagy más tömegközlekedési eszközzel mennének.

Akik pedig most akarnak autót cserélni, gyakran inkább a használtak mellett döntenek – egyrészt a magas euroárfolyam, másrészt a bizonytalan helyzet miatt. Szóval, nekünk nagy a látogatottságunk.

Ráadásul az autó egy olyan termék, amelyet nem lehet csak úgy az internetről megrendelni, ki kell próbálni, meg kell nézni. Fontos, hogy prémium szolgáltatást nyújtunk, tehát minőségi autókat értékesítünk, speciális garanciákkal, minőségi, biztonságos körülmények között. Utóbbi ma már egyre lényegesebb! Nemcsak műszaki szempontból, de egészségügyileg, „vírusilag” is biztonságosak járműveink. 

Hogyan kezdődött a minősítés?

Miután eldöntöttük, hogy szükségünk van a SafetyPlace™ minősítésre, meggyőztük a telephelyen munkatársainkat. Ez egyáltalán nem volt nehéz, hiszen a minősítéssel magunkat is védjük.

Fontos a kölcsönös bizalom kiépítése, hogy kollégáink és vásárlóink is biztonságban érezzék magukat.

Megkerestük a CertUniont, átbeszéltük, hogy milyen lépésekre van szükség. Ahhoz képest, amit “saját kútfőből” mi, magunk megtettünk védekezés gyanánt, csak pár dolgon kellett módosítani, pontosítani. Egyáltalán nem volt lehetetlen megugrani a lécet, minden feltétel vállalható volt, van alapja és értelmes. 

Mennyi idő alatt sikerült megszerezni a SafetyPlace™ matricát? 

Körülbelül egy hónapig tartott nekünk, de szerintem akár két hét alatt is teljesíthető. Fontos része volt a minősítésnek a kollégáink oktatása, hiszen ők találkoznak az ügyfeleinkkel. A minősítő matricát egyébként már megkaptuk, és ki is tettük a kerítésre, ajtóra, igyekszünk most minden ügyfelünket tájékoztatni arról, hogy hozzánk bátran jöhet, biztonságban van, már nemcsak műszaki szempontból makulátlanok az autóink. 

TUDÁSKÖZPONT
Magyar