Védjegyoltalom alatt a SafetyPlace

SafetyPlace

Fél éves előkészítő munka után 233 340-es lajstromszám alatt 2021. január közepén védjegyoltalomba vette a SafetyPlace megjelölést a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. 

A védjegyokirat megszerzése kettős célt szolgál. Egyrészt tanúsítja, hogy Magyarországon ma, jogszerűen egyedül a CertUnion Kft. használhatja a SafetyPlace elnevezést, az a társaság saját tulajdona. Másrészt – és ez a fontosabb – jogi védelmet biztosít a minősítésre vállalkozó vállalkozásoknak a csalók ellen. A SafetyPlace minősítés megszerzése ugyanis felkészülést és anyagi ráfordítást igényel az arra vállalkozóktól. A feltételeknek megfelelni kívánó cégekkel szemben igazságtalan dolog lenne, ha őket egy kalap alá vennék azokkal, akik csupán annyi energiát tesznek bele egy munkahely vagy közösségi tér biztonságossá tételébe, hogy lefénymásolják a SafetyPlace logót.

Az eljárás végén kiadott védjeggyel a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elismeri, hogy a SafetyPlace teljes egészében a CertUnion Kft. saját fejlesztése, így az oltalom kiterjed a minősítés elnevezésére, a folyamat teljes egészére, a dokumentációjára valamint a logójára. 

TUDÁSKÖZPONT
Magyar